Hur mycket ska det kosta med ny inredning för kontoret?

Egentligen finns det ju inga regler för hur mycket du kan lägga på inredning för kontoret. Men det kan vara bra att veta att det finns alternativ och att det till och med går att betala för bästa kvalitet med avbetalningar.

En sak som är viktig att tänka på är ju att inredningen kommer att påverka saker som produktion och arbetsro. Om du har en kontorsstol som är bra för din rygg så kan det ju innebära färre sjukdagar. Även värk som du kan leva med kan verka hämmande för vad du åstadkommer på jobbet.

En budget med tanke på framtiden

När vi kunde läsa nyheterna om den nya Löfven-regeringens utgifter för möbler år 2014 så var det förstås många som undrade hur viktigt det egentligen kan vara med gardiner för så mycket pengar. Fast gardiner är inte bara en detalj som gör ett rum vackrare. Beakta att bra gardiner kan fungera som en form av ljudabsorbenter som skapar bättre akustik i rummet.

När inredningen på kontoret verkar för de anställdas hälsa och produktivitet så är det ju en investering. Då är frågan om det inte är värt att satsa lite mer på möbler som verkligen ger det önskade stödet.

Men flera hundratusen kronor för ett mindre kontor kan ju vara att ta i. Att köpa möbler för arbetsplatsen måste inte vara som att köpa guld men visst kan du få guld för pengarna. AZ Design (som vi länkar till här ovan) är ju ett bra exempel på detta. De har kvalitetsmöbler till vettiga priser och ger dig möjligheten till delbetalningar med Svea.

En vettig budget för ny inredning till arbetsplatsen

I vissa fall kan det förstås vara så att du kan behöva få lite råd på ett lånforum för att se hur du på bästa sätt kan finansiera den nya inredningen. För ett större kontor där det behövs ergonomiska stolar och bord för varje anställd kan det bli dyrt.

Men i och med att du ser på detta som en investering så blir det bättre motiverat att faktiskt ta ett lån för inredningen. Precis som att du kan köpa en dyr maskin som gör jobbet snabbt och effektivt så kan du vilja ha möbler som får dig och dina medarbetare att fungera på bästa möjliga vis på jobbet.

Det är klokt att från start sätta en vettig budget för projektet. Detta särskilt då du ska beställa samtliga möbler från ett företag som hjälper dig att plocka fram rätt stolar, bord och mer. Med en tydlig budget blir det mycket lättare att fatta beslut.

Prioriteringar bör vara:

  • Ergonomiska stolar
  • Ergonomiska bord
  • God belysning
  • Ljuddämpning

Utöver detta så är det klart att god förvaring, smarta detaljer för skrivbord och hyllor är sådant som kommer att krävas på ett kontor. Men ergonomi och varje anställds hälsosamma arbetsmiljö är det som måste få mest plats i din budget för ny inredning till arbetsplatsen.