Ska vi ta lån för att köpa nya maskiner?

Det råder inga tvivel om att ni behöver minst en ny industrimaskin för att klara produktionstakten och behålla kunder. Med fler maskiner skulle ni kunna utveckla verksamheten men då det inte finns kapital för nyinköp i kassan så är frågan hur detta ska finansieras. Ska ni ta lån för att köpa nya maskiner?

Få hjälp med finansieringslösningar

Det kan vara så att ni kan lösa behovet av nya maskiner med en finansieringslösning från ett företag som Grenke. Det kan till exempel innebära att ni istället för att köpa maskinen på en gång ingår ett leasingavtal. Med detta kan ni tids nog bli ägare av maskinen men i en takt som er ekonomi håller för.

Genom att välja den bästa finansieringslösningen för er kan ni växa snabbare och på ett hållbart sätt. Det här är ju A och O för ett industriföretag som vill vara med och styra vägen fram för sin bransch.

Det finns ju situationer med ny inredning för kontoret och viktiga maskiner är det som gör det möjligt för er att ta nästa steg. Det kan handla om allt från att kliva in i ett nytt område och bygga på som legoleverantör till att erbjuda arbetsplatser för fler medarbetare.

När ett lån blir en bra lösning

Det finns fördelar med bra lån för företag. Du kan ta reda på en hel del i ett lånforum om de aktörer som kan hjälpa dig med detta. Om det inte är så lätt att få företagslånet från din vanliga bank så betyder det inte att detta är omöjligt.

När du finansierar maskininköpet med ett lån så kommer du inte att belasta företags likviditet. Inte mer än med den kontantinsats som krävs. Det här kan vi också säga om leasingavtal som ju i grund och botten är en form av lån.

När du ökar omsättningen med hjälp av de nya maskinerna så blir det lättare att betala tillbaka lånet snabbt, eller att köpa maskinen du hyr med leasing. Om vi ser på lånet som lösning så är ju en stor fördel att en dyr industrimaskin kan fungera som säkerhet för lånet.

Därmed behöver du inte hitta något annat som säkerhet. Det är ju bra när det verkligen inte finns annat än personliga ägodelar att använda som säkerhet för ett lån till företaget.

Rätt utrustning är värd investeringen

Det gäller förstås att noga se över den utrustning eller maskin som ska köpas in. Ibland kan det löna sig med en begagnad modell. Ibland är detta inte alls ditt bästa val då du behöver nya funktioner som bara finns på de senaste industrimaskinerna.

Med god kunskap om vad du investerar i och varför så kan det bli rimligt att ta ett lån för att klara av investeringen. Då har du antagligen en god plan för hur denna investering ska betala sig på kort och på lång sikt.