Tjäna pengar på en hemsida – Kan du lyckas med detta?

Det är så många som pratar om att tjäna pengar online genom att ha en hemsida eller webbutik. Om du har något att sälja är det klart att du ska göra det online. Men är det verkligen så enkelt att du kan dra igång en hemsida och sedan börja tjäna pengar så pass att du inte behöver vara anställd längre?

Svaret på frågan är ja och nej. Du kommer att behöva investera i flera viktiga saker för att tjäna pengar på en hemsida så säg inte upp dig ännu!

Hur ska du tjäna pengar online?

Det finns så många sätt att tjäna pengar på nätet. Många behöver inte ens en hemsida då det går att komma i kontakt med andra via sociala medier och forum. Fast om du driver en seriös verksamhet så förväntas det förstås av dig att du har en hemsida.

Det går att tjäna pengar på en hemsida på många sätt. Du kan jobba med:

  • Egen webbutik. Här kan du sälja produkter och tjänster som du tillverkar eller köper in. Det finns flera smarta system för detta. I Sverige är det populärt med Shopify Sverige som gör det enkelt att dra igång en egen webbutik online.
  • Din kunskap. Om du är expert på silverpris, guldpris eller kanske bitcoin kurs kan du dela med dig av dina kunskaper online. Du kanske bloggar eller skriver långa guider i böcker som folk kan köpa av dig. Information kan ges i skrift såväl som med poddar. Här finns det flera olika sätt att tjäna pengar omkring informationen som du delar med dig av.
  • Influencing. Du har säkert hört termen influencer och kanske tänker du på folk som delar med sig av sina liv för att sedan fungera som levande reklampelare. Men så måste det inte vara. Du är kanske expert på att odla inomhus. Här kan du vara med och påverka online som nischad influencer. Pengar tjänar du på produkter som du säljer via din blogg och sajt.
  • Affiliate marketing. Oavsett om du delar med dig av kunskap eller påverkar andra så är det affiliate marketing som kan göra att du får goda inkomster med din sajt. Det betyder att du får betalt för de produkter som säljs via din sajt.
  • Dropshipping. Du kan också sälja produkter som inte är dina. Idag är det så många som handlar online och behovet av goda källor är stort. Du kan därmed ha en butik med varor från handlare på Ebay och få det att se ut som att det är en svensk butik fast att allt som säljs kommer direkt från ett lager i Kina.

tjäna pengar på blogg

Du behöver en plan!

Det går att tjäna pengar online med ovan nämnda metoder men du måste ha en plan. Detta oavsett om du tänker dra igång en firma eller inte. En väl genomtänkt affärsplan kan vara ett sätt att undvika omedelbar kraschlandning-

Tyvärr så är det många som genast misslyckas med sina försök att tjäna pengar online. Det beror ofta på att man skyndar för fort. Om du tar det hela steg för steg och är väl insatt i hur du ska göra så kan det till sist bli så att du tjänar alla pengar du behöver online.

Till dess är det klokt att behålla det jobb du har och att jobba med dina onlineinkomster som en hobby. Utöver detta är det också smart att välja ett område som du verkligen är intresserad av. Det är något som kan få dig att lyckas mycket snabbare med att sälja på nätet.