Vill du baka ihop dina dyra lån och krediter?

Idag finns det möjlighet att ta ett så kallat hopbakslån. Detta kan också kallas för samlingslån. Om du bakar ihop dina dyra lån och krediter så kan det leda till att du får en mindre kostnad rent allmänt för dem. Det nya lånet får nya villkor och återbetalningsalternativ som kan passa dig bättre. Ett lån betyder en betalning per månad vilket gör det mycket lättare för dig att hålla ordning på din ekonomi.

Att tänka på vid hopbakslån

Det finns några saker att tänka på innan du tar ett hopbakslån eller konsoliderar dina skulder. Det finns många tips omkring olika bolags samlingslån på lånforum men det är viktigt att du ser på den information du får med tanke på följande frågor.

Är det värt att ta ett samlingslån?

För det första vill du försäkra dig om att du kan få en lägre ränta på det nya lånet än vad du för närvarande betalar för alla dina andra skulder. Annars kanske det inte är värt det. Även om du givetvis kan se en fördel med att slippa hålla ordning på flera olika räkningar.

Har du råd med detta lån?

För det andra så måste du bestämma hur mycket du har råd att låna. Låna inte mer än vad du realistiskt sett har råd att betala tillbaka. Annars kan konsolideringen sluta kosta dig mer i längden. Om du har guld och koll på guldpriset är det kanske klokare att sälja av detta och bli av med lån!

Välj det bästa alternativet för dig

För det tredje ska du se till att du får bästa räntan och villkoren innan du konsoliderar dina skulder. Det finns många konsolideringsföretag där ute. En del är bra, en del är rysligt dåliga. Du vill inte hamna hos ett företag som tar ut höga avgifter eller har ett dåligt rykte. Kolla detta noga innan du löser dina lån med deras samlingslån.

Läs det finstilta innan du skriver under

Slutligen ska du se till att du förstår villkoren för konsolideringslånet innan du skriver under något. Det här är ju något som gäller för alla lån och investeringar. Du säljer ju inte silver utan koll på silverpris och du handlar inte en ny tvättmaskin utan att jämföra modeller.

Läs igenom allt noggrant och se till att du känner dig bekväm med det som står i villkoren. Finns det saker du inte förstår ska du be kreditgivaren om att förklara detta för dig. Det gäller att du klarar av återbetalningarna och att du känner dig trygg med vad som händer om en betalning skulle bli försenad.

Några fördelar med hopbakslån

Visst finns det fördelar med hopbakslån och det är klart att du kan tycka att det är värt med en extra uppläggningsavgift för att få ordning på dina skulder.

Några viktiga fördelar är:

  • Du kan spara pengar på räntekostnader och på att du slipper förseningsavgifter för skulder som du glömt bort.
  • Det kan bli lättare för dig att skapa en budget och en ekonomisk plan för hur du till sist ska bli helt skuldfri när du bara har ett samlingslån att hålla ordning på.
  • Du kan få villkor som är bättre och som blir lättare för dig att förstå.
  • Om du väljer ett bra lånföretag som följer svenska regler för lån och konsumenter så kan det kännas tryggt. Särskilt om du har lån från mindre seriösa kreditgivare som inte är schysta.
spara till hus
Kanske kan du förbereda för ett huslån med ditt hopbakslån…