4 viktiga fördelar med debetkort

Det är inte alla som vill ha kreditkort och det finns gott om människor som har kreditkort men som gärna vill ha ett betalkort att komplettera med. Ett betalkort eller debetkort som det också kan kallas för är helt enkelt ett kort som du bara kan använda i enlighet med de resurser som finns kopplat till det.

Ännu enklare sagt, du har ingen kredit på ett debetkort. Därmed kan du inte köpa saker med det då det inte finns pengar på kontot som täcker för köpet. Det här är en fördel för den som av olika anledningar behöver begränsa sina köp men också för den som inte kan få kredit.

Här är 4 viktiga fördelar med debetkort:

  1. Du har full koll på vad du köper med kortet

Under senare år har konsumtionen i Sverige ökat stadigt. Vi köper mer men det betyder inte nödvändigtvis att vi har en ekonomi som håller för det. Med ett debetkort kan du inte överdriva. Summan du köper för dras direkt från kontot som kortet är kopplat till. Du får med andra ord full koll på hur och var du handlar med kortet.

När du planerar för att köpa bostad eller vill få ut mer av din lön kan ett debetkort vara en lösning som får dig att spendera mindre. Det kan vara lika effektivt som att spara pengar genom att köpa guld eller på andra sätt investera. Spenderar du mindre kan du dessutom lägga mer på ditt sparkonto.

  1. Det kan vara billigt

Det är ofta gratis med debetkort. Om du vill ha lite extra tjänster med kortet kan du betala en månadsavgift för detta. Men det rör sig inte om någon större avgift. För många kan ett debetkort bli bra mycket billigare än ett kreditkort.

  1. Det kan inkludera försäkringar

Eftersom debetkort ofta kommer från MasterCard och VISA så har det också vissa tillägg som kan vara väldigt bra att ha. Det kan röra sig om avbeställningsskydd eller reseförsäkring. Här är det ofta så att du får betala en avgift för att få den här typen av tillägg men det kan det ju vara värt om debetkortet är det enda betalkort du använder dig av.

  1. Du kan få hjälp med planering av ekonomi

Det finna appar och program som kan kopplas till ett debetkort. Med dessa kan du se över hur du handlar och få tips och råd för god planering av din hushållsekonomi. Det här är inte svårt och fungerar för det mesta direkt i din smartphone.